Balkabaklı Kurabiye Tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 19:55

MALZEMELER

-2 YUMURTA
-1 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
-2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
-4 SU BARDAĞI UN
-1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
-1 PAKET KABARTMA TOZU

İÇİNE

-1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
-300 GR. BALKABAĞI (SOYULMUŞ)
-50 GR. FINDIK VEYA CEVİZ İÇİ (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
-PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİNE SERPMEK İÇİN)

HAZIRLANIŞI

Soyulmuş balkabağını iri dilimleyip tencere­ye alalım. Üzerine şekeri ekleyip kabaklar yumu­şayana dek ağır ateşte pişirelim. ( Kabaklar yu­muşadığında tencerenin kapağını açarak pişi­rin.) Kabaklar suyunu çekene dek piştiğinde ateşten alalım ve iyice ezelim. Kabak püresine fındık ekleyip karıştıralım ve soğutarak beklete­lim. Hamur yoğurma kabına eritip ılıttığımız margarini, sütü, yumurtaları, şekeri ekleyip çır­palım. Kabartma tozunu, unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak bir şekil verelim. Ha­murun iç kısmını parmağımızla mümkün oldu­ğunca derin bir şekilde oyalım. Soğuyan kabak püresini oluşan boşluğa dolduralım. Hamurların ağız kısmını büzerek kapatalım. Hamurları mar­garinle yağlanmış firın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190 ısılı fırında kurabiyeleri üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Kurabiyeleri fı­rından alıp pudra şekeri içinde yuvarlayalım.

Comments (0)

Yorum Gönder