Posted by Adsız | Posted in HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE | Posted on 20:00
Malzeme:
20 tane İçin
2 yumurta
100 gr. margarin
1 paket vanilya
Hindistan cevizi, tuz
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr. ince kıyılmış badem.
Yapılışı:
Bir kapta pudra şekeri, vanilya, tuz ve yumurtaları, uzun süre çırparak karıştırınız. Sonra eritilmiş yağı Hindistan cevizini ve bademleri katıp karıştırınız. Yumuşak bir hamur elde edince merdaneyle kalın bir şekilde açınız, örneğin bir bardak gibi yuvarlak bir kalıpla daireler kesiniz. bu kurabiyeleri yağlanmış bir fırın tepsisine diziniz. Sıcak
fırında 15-20 dakika kadar pişiriniz. Kurabiyelerin altarını yakmamaya dikkat etmelidir. Bunun için de tepsiyi en üst kata yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Kenarları pembeleşirse dereceyi azaltınız. Pişmesine yakın hindistancevizi serpebilirsiniz.
20 tane İçin
2 yumurta
100 gr. margarin
1 paket vanilya
Hindistan cevizi, tuz
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr. ince kıyılmış badem.
Yapılışı:
Bir kapta pudra şekeri, vanilya, tuz ve yumurtaları, uzun süre çırparak karıştırınız. Sonra eritilmiş yağı Hindistan cevizini ve bademleri katıp karıştırınız. Yumuşak bir hamur elde edince merdaneyle kalın bir şekilde açınız, örneğin bir bardak gibi yuvarlak bir kalıpla daireler kesiniz. bu kurabiyeleri yağlanmış bir fırın tepsisine diziniz. Sıcak
fırında 15-20 dakika kadar pişiriniz. Kurabiyelerin altarını yakmamaya dikkat etmelidir. Bunun için de tepsiyi en üst kata yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Kenarları pembeleşirse dereceyi azaltınız. Pişmesine yakın hindistancevizi serpebilirsiniz.
Comments (0)
Yorum Gönder