Posted by Adsız | Posted in VANİLYALI AY | Posted on 20:01
Malzeme:
275 gr. un
100 gr. badem
200 gr. tereyağı
150 gr. pudra şekeri
Bir paket vanilya.
Tarifi:
Un elenir. 200 gr. tereyağı ile iyice kıyılır. Bademlerin kabukları soyulur. Makinede de çekilir. 50 gr un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir. Vanilya konur ve hamur yapılır. Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ay şekli verilir. Hafif hararetli fırında pişirilir.
275 gr. un
100 gr. badem
200 gr. tereyağı
150 gr. pudra şekeri
Bir paket vanilya.
Tarifi:
Un elenir. 200 gr. tereyağı ile iyice kıyılır. Bademlerin kabukları soyulur. Makinede de çekilir. 50 gr un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir. Vanilya konur ve hamur yapılır. Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ay şekli verilir. Hafif hararetli fırında pişirilir.
Comments (0)
Yorum Gönder