Nişan Kurabiyesi (şekerleme)

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 19:52

MALZEMELER
1 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığı­mız margarini, pudraşekerini ve sıvı yağı ekle­yip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru yumurta iriliğinde parçalar koparıp başparmak kalınlığında çubuklar yapalım. Çubukların iki ucunu birleştirip ha­murlara küçük bir simit şekli verdikten sonra fırın kabma dizip, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyeleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
MALZEMELER
1 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığı­mız margarini, pudraşekerini ve sıvı yağı ekle­yip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru yumurta iriliğinde parçalar koparıp başparmak kalınlığında çubuklar yapalım. Çubukların iki ucunu birleştirip ha­murlara küçük bir simit şekli verdikten sonra fırın kabma dizip, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyeleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
NOT: Şekerleme, Akşehirin nişan töreninden önce kız evinden damat evine gönderilir, fiekerleme hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.

Comments (0)

Yorum Gönder