Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 17:00

Malzemeleri
1paket margarin (250gr.) ya da yarı yarıya tereyağ, margarin karışımı
2 yumurta (1 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1/2 kg. undan 1 kahve fincanı eksik un.
1/4 çay kaşığı tuz
hindistan cevizi

Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yağ ve şeker karışımının ardından malzemeler teker teker ilave dilerek bir hamur elde edilir. Yuvarlanan kurabiyeler önce çırpılmış yumurta akına ardından da hindistan cevizine batırılır. Kurabiyeler pembeleşene dek 175°C de pişirilir. Enfes kurabiyeleriniz pişerken mutfağa uğramayı unutmayın, çünkü kızaran hindistan cevizi mükemmel kokuyor.

Comments (0)

Yorum Gönder