Hindistan Kurabiyesi Tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 19:55

MALZEMELER (3-4 KİŞİLİK)

-200 GR. HİNDİSTAN CEVİZİ
-4 YUMURTA AKI
-1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
-1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.)

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye hindistan cevizi ve yumurta aklarını ilave ederek iyice karıştıralım. Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak iyice koyulaşana dek pişirelim. Ateşten aldıktan sonra içine tereyağını ilave ederek yoğuralım, elimizle yuvarlak şekiller vererek parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsi­sine dizelim. Isıtılmış 200 ısılı fırında altları ve üstleri açık pembe renk alana dek pişirelim.

Comments (0)

Yorum Gönder